Na úvod
Servis a revize
Resuscitace
Technické ventily
Blog
Kontakty
Jak rychle zajistit průchodnost dýchacích cest

02.02.2017

Záchranáři a lékaři v nemocnicích se denně setkávají s obstrukcí dýchacích cest, která bývá jednou z nejčastějších příčin náhlé zástavy oběhu.
Jak rychle zajistit průchodnost dýchacích cest

Všechna cizí tělesa musí pryč

Zajištění průchodnosti dýchacích cest se zahajuje vyčištěním ústní dutiny, včetně vyjmutí všech cizích těles, např. zubních náhrad. V případě zvratků či hlenů účinně poslouží vzduchová odsávačka. Až poté je možné přistoupit k nasazení obličejové masky a zahájení oxygenoterapie. V některých případech je podle stavu pacienta nutné přistoupit i k použití dýchacího přístroje s ventilační podporou.

Vzduchová odsávačka jako nezbytný pomocník

Vzduchová odsávačka je určená k odsávání hlenů, zvratků a sekretu. Je poháněna proudem stlačeného vzduchu. K jejímu vybavení patří rychlospojka, regulátor sání, sací lahev a mikrobiologický filtr.

Jednoduché a rychlé použití

Práce s odsávačkou je velmi snadná. Proudová odsávačka se pomocí rychlospojky připojí na redukční ventil nebo centrální rozvod stlačeného vzduchu. Sací podtlak lze regulovat v rozpětí 0 až -0,75 bar. Lze pracovat nejen se stačeným vzduchem, ale také s kyslíkem. Profesionální odsávačky jsou kompatibilní s oběma rychlospojkami.

I odsávačky potřebují údržbu

Nákupem péče o zdravotnické přístroje rozhodně nekončí. Vyrábíme a dodáváme kvalitní zdravotnickou techniku více než 12 let a jsme plně vybaveni a připraveni poskytnout vám kompletní záruční i pozáruční servis, včetně pravidelný revizních prohlídek všech typů zdravotnických prostředků. Jen tak se můžete na zdravotnické přístroje vždy 100% spolehnout.

Přejeme všem pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

 


 

 

 


 


Navštivte partnerské weby