Na úvod
Servis a revize
Resuscitace
Technické ventily
Blog
Kontakty
ZZS HMP plánuje vybavit záchranáře neprůstřelnými vestami

26.11.2015

Ředitel Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy (ZZS HMP) MUDr. Petr Kolouch, MBA plánuje navýšit osobní ochranu zdravotnického personálu pomocí vest a přileb.
ZZS HMP plánuje vybavit záchranáře neprůstřelnými vestami

ZZS HMP chce zvýšit balistickou ochranu záchranářů pomocí vest a přileb

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy je příspěvková organizace zřizovaná českou metropolí. Její hlavní činností je zajištění přednemocniční neodkladné péče obyvatel a návštěvníků metropole.

129 000 výjezdů posádek ZZS HMP ročně

Objemem vykonané práce patří mezi největší organizace svého druhu v České republice. V loňském roce bylo posádkami ZZS HMP realizováno téměř 129 tisíc výjezdů, během kterých bylo ošetřeno přes 110 tisíc pacientů.

Jaké zdravotnické prostředky používají záchranáři v terénu?

Lékaři a zdravotníci záchranných služeb při svých výjezdech používají různé záchranářské brašny, kapsy, ledvinky, kufry, batohy a ampulária, která slouží pro uskladnění a transport zdravotního materiálu a lékařských pomůcek. Obdobné vybavení a resuscitační soupravy používají také složky integrovaného záchranného systému jako jsou rychlé lékařské služby, hasiči anebo horská služba.

Dosažení cílů ZZS HMP pod vedením nového ředitele

V červenci 2015 nastoupil do funkce ředitele této organizace MUDr. Petr Kolouch, MBA, který uspěl ve výběrovém řízení vyhlášeném zřizovatelem. Během prvních sto dnů vzájemné spolupráce bylo dosaženo například těchto cílů:

  • V souvislosti s požadavkem zaměstnanců na nákup ergonomických pomůcek k ulehčení transportu pacientů, probíhá v současné době v provozu ZZS HMP testování schodolezů, který vám dnes představujeme. V případě pozitivních referencí budou zakoupeny do sanitních vozů RZP.
  • Plánujeme soutěž a nákup osobních ochranných pracovních pomůcek (OOPP), standardních sériově vyráběných ochranných obleků/uniforem, které předem projdou rozsáhlým testováním v provozu. Poznámka: V rozhovoru pro TÍSEŇ TV ředitel MUDr. Petr Kolouch, MBA uvedl, že chce navýšit osobní ochranu personálu zasahujícího v oblastech s vyšším počtem zraněných a přiblížit se ochraně osob obdobně jako jsou chráněni například reportéři v krizových oblastech. Plánuje tedy pořízení vest a přileb za účelem zvýšení balistické ochrany záchranářů.
  • Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy stala členem Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR. Toto profesní sdružení se tak stalo kompletní – zastupuje všech 14 krajských ZZS.
  • Pražská záchranná služba navázala spolupráci s Nadačním fondem Kryštůfek a od ledna 2016 se stane novým členem našich posádek plyšový záchranář Kryštůfek. Hračka, která pomůže malým pacientům snížit stres a potěší je během ošetření a transportu v sanitním voze.

Poznámka redakce: kompletní seznam dosažených cílů je uveden v TZ na webu ZZS HMP.


ZDROJ: TÍSEŇ TV a ZZS HMP

 

Přejeme vám pevné zdraví!

 

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 


 

 

 


 


Navštivte partnerské weby